Școala de șoferi

Amso

Scurt istoric

Înființată în 1990 ca microîntreprindere și transformată în 1991 în societate comercială, școala de Șoferi Amso și-a început activitatea cu 2 autoturisme Dacia, ajungând ca în momentul de față să dețină 31 de vehicule parcul auto putând pregăti cursanți pentru obținerea permisului de conducere al autovehiculelor pentru categoriile A1, A, Moped, B1, B, BE, C, CE, D, DE. În anul 2003 Amso s-a extins deschizând un punct de lucru la Mediaș.
Promovabilitatea cursanților școlii de Șoferi Amso este în medie 60-70% la prima examinare și aproximativ 85% la a doua examinare, o garanție a calității serviciilor oferite.

Dotările Școlii de Șoferi Amso Sibiu

1. Sala de legislație rutieră în suprafață de 150mp pentru o capacitate de 30 de cursanți pe grupă, dotată cu panouri cu indicatoare, panouri adiționale, panouri cu marceje, panouri cu semnalele agentului de circulatie, autovehicule în miniatură, macheta de rețea stradală, trusă sanitară, carte de prim ajutor, semafoare, retroproiector, aparatură video cu monitor, televizor, videoproiector.
2. Cabinet de cunoaștere a autovehiculului 50mp pentru 10 cursanți pe grupă, dotată cu planșe cu ansamble, subansambluri și scheme de motor, mecanism motor, mecanism distribuție, instalație de alimentare a motorului cu aprindere prin scânteie (MAS) și a motorului cu aprindere prin comprimare (MAC), instalație de aprindere, instalație de răcire, instalație de ungere. Transmisia autovehiculului: ambreiaj, cutie de viteze, transmisie longitudinală, punți spate și față, sistem de directie, sistem de frânare, sistem de rulare, suspensia autovehiculului, echipament electric. Poligon auto pentru categoria A și subcategoria A1. Aparate audio video: retroproiector, aparatură video cu monitor, CD-uri tematice pentru pregătirea teoretică în "cunoașterea autovehiculului", cameră video, material didactic.
3. Parc auto: pentru instruirea practica in conducerea auto a persoanelor, în vederea obținerii permisului de conducere a autovehiculelor, Școala de Șoferi Amso deține 21 de autoturisme, 1 autocar, 2 autocamioane, 4 remorci, 2 motociclete si 1 motociclu. Autovehiculele sunt agreate și dotate conform prezentelor norme: inspecția tehnică periodică, asigurare pentru daune cauzate terților și persoanelor aflate în interiorul acestora.
4. Cabinete medicale pentru obținerea fișei de consultații medicale pentru conducătorii de autovehicule. Cabinet boli interne, chirurgie-ortopedie, neurologie, psihiatrie, oftalmologie, ORL, medic generalist.
5. Poligon auto pentru categoria A si subcategoria A1, spatiu pentru parcare autoturisme firmă, parcare pentru autocamioane, remorci, autocar și autoturisme.